Friday, October 06, 2006

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ (ΚΟΚΚΙΝΟΥ) ΦΑΝΑΡΙΟΥ
Ενώ είσαι στ αυτοκίνητο ακινητοποιημένος στην κίνηση-ακινησια, κοιτάς γύρω σου και παντού βλέπεις αφίσες με ανθρώπους να σου χαμογελούν. Οι μισές είναι με τραγουδιστές των μεγάλων και μικρών μπουζουκλερί (η μόνη που ξεχώρισα είναι η "γκόθικ" φωτογράφιση Μάρως Λύτρα- Λιανού) κι οι άλλες μισές υποψηφίων δημάρχων, νομαρχων, δημοτ. συμβούλων κλπ κλπ. Άντε κι εκεί ανάμεσα να δεις και καμια ταινία. Νιώθεις περικυκλωμένος απο παντού!
Αυτές οι δύο κατηγορίες έχουν κάτι κοινό: Όπως ο καθένας μπορεί να πιάσει ένα μικρόφωνο και να κελαηδάει έτσι κι οποιοσδήποτε απ' οποιαδήποτε χώρο μπορεί να γίνει υποψήφιος. Βλέπε Κουλιανού, Γκλέτσος..Της μοδας έχει καταντήσει κι η πολιτική. Τελικά η μισή Ελλάδα βάζει υποψηφιότητα κι η άλλη μισή ψηφίζει!
"Γιου αρ σόου γκουντ του μπι τρου/ Αι κεν'τ τεικ μαι αις οφ οφ γιου.." μπαι 'Εφη Θώδη. Η οποία βάζει κι αυτή υποψηφιότητα στο Χαιδάρι και μοιράζει αυτόγραφα αγκαλιά με το γουόναμπι δήμαρχο.Αν δεν είναι αυτά σουρεαλιστικο τότε τι..
Α! Κι ομως υπάρχει λοιπόν: Χαρτομάντηλα ναι, λουλούδια ναι, μπουκαλάκια νερό ναι αλλά ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΟΞΑ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΒΕΛΗ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ; Σε ποιον να το πεις να σε πιστέψει. Αν μη τι άλλο είναι πρόκληση για μας τα στρατιωτάκια τ ακούνητα στην κίνηση ακινησία της Κηφισσίας. Λίγο να σου σπάσουν τα νεύρα παίρνεις το βέλος και γίνεσαι Λέγκολας.
Να και μια ξεχασμένη αφίσα απ τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας. Καθε χρόνο και καλύτερα. Κάθε μέρα εκεί θαμώνες μου λείπει τώρα και από συνήθεια ψάχνω στη τσάντα το πρόγραμμα να επιλέξω σε ποιο σινεμά να πάω! Ωραίες ταινίες, ωραίος κόσμος..μια ωραία ατμόσφαιρα γενικώς! Μπράβο και πάλι και του χρόνου ραντεβου στους τέσσερις "τόπους του εγκλήματος".
Και μιας και είπα για φεστιβαλ θυμήθηκα τη Βαβελ, που έρχεται 12 ως 15/10 στην Τεχνόπολη. Όλοι οι συνήθεις ύποπτοι θα τα πούμε εκεί.
Οπ! Λάβετε Πράσινο φως. Άντε παιδιά σπρώξτε όλοι μαζί να φύγουμε από δω..



No comments: