Thursday, November 16, 2006

KYΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ

Χώρος: ταβέρνα σε πεζόδρομο στον κύριο Ψυρρή.
Ώρα: Απόγευμα
Κατάσταση: Κουρασμένοι/πεινασμένοι
Αιτία:"Κοίτα έξω! Ο ήλιος λάμπει, τα πουλάκια κελαηδούν! Άντε είναι μέρα για καφέ στο χέρι και βόλτα! "
-Πρώτη στάση: Εpidemic στου Ψυρρή που σημαίνει κύριος Πέτρος, περίεργα ρούχα, τσάντες κτλ που υπάρχουν μόνο εκεί, μέχρι και περιοδικά και λίγα cdάκια έχει φέρει. Κι εκεί που μιλούσαμε, για περιοδικά-απίστευτό το εξώφυλλο του καινούργιου FLAUNT- ταξίδια, κουλτούρες και τέτοια, μας λέει φρικαρισμένος για ένα άστεγο ο οποίος "έμενε" σε μια πλατεία κάτω απ το σπίτι του, ( οι γείτονες του 'χανε φτιάξει ένα αυτοσχέδιο σπίτι με κούτες) και είχε παρέα του ένα σκύλο. Μια μέρα λοιπόν τον βλέπει σε άθλια ατάσταση, να κλαίει και να οδύρεται κι όταν τον ρώτησε τι συνέβη του πε πως το προηγούμενο βράδυ κάποιοι του ρίξανε σπρέυ και του κλέψανε το σκύλο! Το διαννοείσαι; ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟΙ ΚΑΦΡΙΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟ ΣΚΥΛΟ, ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΕΝΟΣ ΑΣΤΕΓΟΥ; ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝΕ; ΕΛΕΟΣ. Τέλος πάντων, ας αλλαξουμε θέμα γιατί θα μου κοπεί εντελώς η όρεξη.
-Είδες την καινούργια διαφήμιση του Johnnie Walker; I HAVE PERFECT SIGHT. YOU HAVE VISION, I NEVER NEED SLEEP. YOU CAN DREAM. Ότι πιο έξυπνο και θετικό έχω δει τελευταία.

-Και μια που λέμε για ωραία θεάματα, άρχισα και βλέπω το σήριαλ με τη ζωή της Λαμπέτη.
Πολύ καλή σκηνοθεσία κι ατμόσφαιρα κι η Καλογήρου της μοιάζει πάρα πολύ! Άσε που παίζει όλο το ηθοποιηστικο συνάφι. Ναι δεν υπάρχει αυτή η λέξη αλλά κατάλαβες τι εννοώ!Εν τω μεταξύ η γιαγιά μιας φίλης μου νόμιζε στην αρχή πως κάθε επεισόδιο είναι το τελευταίο επειδή λέγεται "Τελευταία Παράσταση"..
-Έχω δω την κυριακάτικη και τώρα τελευταία δεν έχω καμία όρεξη να διαβάσω και να μιλάω για πολιτική. Τους έχω βαρεθεί όλους! Φαντάσου είμαι 20 χρονών και ασχολιέμαι πλέον λιγότερο με την πολιτικη απ' ότι μικρότερη..
-Όλο βγαίνουν περιοδικα κι εφημερίδες αλλά κατέληξα ότι αυτά που αξίζει να τα δεις-που λέει κι η μητέρα Κατίνα όλων Τατιάνα!- είναι Soul, ozon,Look, υποβρύχιο, Lifo και Athens Voice αν και τα χει χαλάσει πολύ τα εξώφυλλα της ε;
-Έχεις ακούσει καθόλου Film; Ελληνικό alternative/indie αγγλόφωνο συγκρότημα και σου λέω τα παιδιά έχουν φοβερό ταλέντο κι αισθητική! Δεν είναι και τυχαίο που έχουν κλείσει συναυλίες μέχρι τον Απρίλη σ' Ελλάδα κι εξωτερικό. Γράψε τη σελίδα τους στο my space: http://www.myspace.com/filmgreece.. θα κολλήσεις! Α! 8/12 θα ναι στο lab22.
-Επιτέλους πότε θα καταλαβουν μερικοί ότι όταν ανεβοκατεβαίνεις στις σκάλες στο μετρό στέκεσαι στα ΔΕΞΙΑ;; Δεν ξέρεις πόσο νευριάζω όταν βιάζομαι και μπαστακώνονται μπροστά μου λες και το κάνουν επίτηδες! Μα τι να μη φωνάζω αφού..Τέλος πάντων τι έλεγες;
-Πήγα σε μια παράσταση πριν κάτι μέρες, θα σου φύγει το μυαλό! Λέγεται Ντιμπούκ στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού στο Απο Μηχανής. Απ' το πρώτο λεπτό μεταφέρεσαι σ έναν εντελώς άλλο κόσμο. Φαντάσου μια άλλη εκδοχή του Ρωμαίου και Ιουλιέτας με τη συνοδεία της Καμπάλα. Να σου δώσω να καταλάβεις, πρόκειται για δύο Εβραίους που είναι πολύ ερωτευμενοι αλλά όταν ο πατέρας της κοπέλας αποφασίζει να την παντρέψει με κάποιον άλλο, ο εδώ "Ρωμαίος" πεθαίνει από τη λύπη του και η ψυχή του μπαίνει στο σώμα της. Ντιμπούκ σημαίνει η ψυχή που δε βρίσκει ησυχία και περιπλανιέται. Από τις πιο ωραίες ιστορίες αγάπης που χω δει, η μουσική της Σαβίνας Γιαννάτου σε ταξιδεύει κι οι δύο πρωταγωνιστές, Κούρτη και Παπανικολάου, τα δίνουνε όλα! Τρέχα να το δεις!
- Ξέρεις τι; Θα θελα να υπάρχει ένα τεράστιο STOP ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ που λέει ο Γιάλομ. Να το βλέπεουμε από παντού και να σταματήσουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε "Αν είχα κάνει αυτό" "Αν είχα πει εκείνο θα ήταν αλλιώς" κτλ..
-Εγω πάλι θα χαμηλώσω το επίπεδο και θα θελα ένα βάλουν ένα STOP ΣΤΟΝ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ!




No comments: