Wednesday, March 07, 2007

ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ...

Σήμερα που λες ξύπνησα μ' έναν προβληματισμό. Το σκέφτομαι καιρό τώρα δηλαδή αλλά δε στο χω πει. Γιατί να μην υπάρχει μια Μαλβίνα στη δικιά μας εποχή; Γιατί να μην έχει η σάτυρα λίγο άρωμα γυναίκας; Όχι δεν είναι θέμα φεμινισμού, αμέσως εσύ να κράξεις! Απλά δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε μια γυναίκα Λαζόπουλο μ' έξυπνο και καυστικό χιούμορ και να κατοικούν στο τηλεορασοχώρι μόνο χαζοχαρούμενες ή που το παίζουν χαζές, αυστηρές και σοβαρές παουσιάστριες ειδήσεων και κάποιες που είδαν φως και μπήκαν να δουν τι γίνεται! Μα είναι δυνατόν; Δε μπορώ να δεχθώ ότι όλους τους είχαν οι προηγούμενοι από μας(βλέπε Χατζιδάκι, Μελίνα κτλ κτλ) κι εμείς να χουμε απλά εξαιρέσεις του κανόνα..
Κατα τ' άλλα..πήγαινε λίγο μακριά γιατί θα φωνάξω..
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ "ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΕ" ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΝΗ. Ε Λ Ε Ο Σ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
Συνεχίζω..Πήγα στην οικογενειακή γιορτή του θεάτρου Θησείον. Δεν τρελάθηκα για τον εξής λόγο: Ένιωσα ότι είδα σινεμά με λίγη δόση θεάτρου. Γιατί όταν οι μισές και οι καλύτερες σκηνές εκτυλίσσονται εκτός σκηνής και τα βλέπεις σε video wall πως να σ' αγγίξουν; Το περίμενα πολύ καλύτερο. Όχι την ταινία δεν την είδα επίτηδες για να μην πέσω στο τριπάκι της σύγκρισης που δε μ' αρέσει καθόλου. Παρ' όλα αυτά όμως οι Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος έκανε πολλες από μας ν' αναστενάξουμε ,Θέμις Μπαζάκα, που είχε χίλιες σιωπές ν' ακούς και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ήταν μια χαρά.
Και σινεμά έχω! Χάθηκα στο λαβύρινθο του Πάνα σε ώρες κοινής ησυχίας. Ευρώπη δηλαδή. Ισπανία κι Ελλάδα. Η μεν αρκετά περίεργη και παραμυθενια μ' ένα δικό της τρόπο. Μην περιμένεις δηλαδή παραδoσιακό "μια φορα κι έναν καιρό" αλλά μπορεί και να σ' αρέσει. Ε είναι και ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στη μέση. Και η δε με πολύ ωραίες ερμηνείες των ενοίκων ανάμεσα στον ενοχλητικό συναγερμό που βαράει συνέχεια να ταρακουνάει επικινδυνα το νευρικό σύστημα αλλά και τις σχέσεις τους.. Έχει και μια φοβερή μικρού μήκους πακέτο αλλά δε θυμάμαι τ' όνομα γαμώ το.
Επειδή ρωτάνε κι άλλοι εκτός από σένα, Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΒΙΤΤΕR ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΑΝΤΩΣ, ΝΑ ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ..χαχα
ΥΓ: Μόλις συνειδοτοποίησα ότι το ΜΠΟΥΡΛΟΟΤΟ ΧΡΟΝΙΣΕ! ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ΚΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΑ!

6 comments:

Zarathustra said...
This comment has been removed by the author.
Zarathustra said...

Happy Birthday to You
Happy Birthday to You
Happy Birthday dear lo-li
Happy Birthday to You!!!!
φέρτε στολίδια φέρτε γιρλάντες...λαλαλα
άντε και του χρόνου σοφότερη...

lo-li said...

χαχα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩ! Άντε περιμένω και δώρα ε μη νομίζετε ότι θα τη βγάλετε έτσι! Ελατε σπίτι έχω και τούρτα! λαλαλαλα..

Yellow Kid said...

Οταν μιλάς για την κουλτούρα που χάθηκε μιλάς αποκλειστικα για τηλεόραση, που το παιχνίδι εκεί παίζεται μεταξύ μαιντανών και μετριοτήτων. Αν σου λείπει ο Χατζιδάκις δεν είναι επειδή δεν υπάρχουνε καλιτέχνες σαν και αυτόν σήμερα αλλά επειδή η τηλεόραση, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες είναι σαρκοβόρα και λειτουργουν με γνώμονα την βλακεία.
Με κριτήριο οτι κάτι σήμερα δεν υφίσταται αν δεν το πεί η τηλεόραση, σταμάτησα να την βλέπω. Απλώς, έποιασα το κόμικ δίπλα μου που απο τότε που το πήρα το είχα παρατημένο χιλάδες χρόνια και βυθίστηκα στην αλήθεια του. Τουλάχιστον η τέχνη είναι ειλικρινής μέσα στα ψέμματα της.

lo-li said...

yellow kid-> Η βλακεία είναι ότι υπάρχουν άτομα που μπορούν να συναγωνιστούν με τους παλαότερους "θρύλους" αλλά δεν τους δίνεται η ευκαιρία που δίνεται στην Καλομοίρα και την κάθε Κακομοίρα..βλέπω συνέχεια γύρω μου παιδιά που προσπαθουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και το πετυχαίνουν αλλά δεν αναγνωρίζονται και το παλεύουν μόνοι τους. Και για το τελευταίο που λες, όντως η πραγματική τέχνη μεσα από τα ψέμματα της προωθεί την αλήθεια, αλλά έχουμε πήξει στο fake και όσοι τολμάνε κάτι που δεν είναι ίδιο με τη μάζα περνιούνται για κουλτουριάρηδες και "περιθωριακοι". Αυτά. Εχε γιεααα!

Yellow Kid said...

Για το για κουλτουριάρηδες και "περιθωριακοι":
...Εχουν δίκιο! Είμαστε lo-li! αλλα όπως έχει απαντήσει και ο "θείος Φρανκυ" (Zappa) για όλους τους fake και "Χαριτωμένους ανθρώπους"
" Είμαστε πολύ περισότεροι απο σας ολοι εμείς οι φριχτοί και άσχημοι motherfuckers, για αυτό να προσέχετε!"