Friday, March 09, 2007

ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ

Ο Γ. και η κοπέλα του η Α. ήταν στην πορεία. Κάποια στιγμή είπαν να ξεκουραστούν και κάθισαν σε κάτι πεζούλια λίγο πιο πέρα από τη διαδήλωση. Μετά από λίγο άρχισε ένα τρελό ποδοβολητό, αναρχικοί μπερδεύτηκαν με τους φοιτητές και οι ΜΑΤατζήδες άρχισαν να επιτίθονται σ' όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Τα δύο παιδιά λοιπόν, σηκώθηκαν άρων άρων και τρέχανε με τους άλλους να γλιτώσουν το ξύλο των κάφρων. Εν τω μεταξύ δίπλα απ τους διαδηλωτές περνούσε κι ένας 17χρονος με το ποδήλατο του ο οποίος δεν έχει σχέση με τους διαδηλωτες. Κράτα το αυτό θα στο ξαναπω και στη συνέχεια. Να μη στα πολυλογώ, καταλήγουν για κακή τους τύχη όλοι μαζί ξαφνικά σ' ένα αδιέξοδο. Ε εκεί ήταν το καλύτερο των βαρβάρων. Επί μια ώρα με το ρολόι, τους είχαν στριμωγμένους και τους πλακώναν. Το μισό πρόσωπο του Γ. έγινε μπλε από τα χτυπήματα και η Α. δε μπορούσε να σηκωθεί. Τους παίρνουν που λες μετά με χειροπέδες και τους πηγαίνουν στη ΓΑΔΑ όπου τους κρατήσαν 7 ώρες. Ανάμεσα τους ήταν και κορίτσια που κλαίγανε γιατί έτυχε να περάσουν από την πορεία και καταλήξανε να είναι καταζητούμενοι. Η Α. ήταν λίγο τυχερή μες στην ατυχία της, αφού ήρθαν οι γονείς της με κανάλια από κάτω κι απαιτούσαν να την αφήσουν ελεύθερη λέγοντας πως έχει πρόβλημα υγείας. Εκείνη αρνήθηκε αν δεν φύγουν όλοι μαζί. Τέλος πάντων πήρε όσους μπορύσε και ποιον είδε προχωρώντας στην έξοδο; Το 17χρονο με χειροπέδες τον οποίο οδηγούσαν στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ γιατί βρήκαν κάτι πέτρες στην τσάντα του! Που είναι τώρα ένας Θεός ξέρει..
Σημερα βλέπω πως η ίδια ιστορία επαναλαμβανεται. Τα δελτία ειδήσεων έχουν τίτλο: ΑΠΟ ΤΟΥΣ 61 ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΟΙ 59 ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

Συγνώμη θέλουν τώρα να χάψουμε ότι δεν ξέρουν ποιοι είναι οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι; Τι νομίζουν ότι έχουμε κάρβουνο και άχυρα στο κεφάλι μας όπως αυτοί; Ή ότι δεν έχουμε καταλάβει πως κάνουν τα πάντα για να εξαφανιστεί η ιδέα του ασύλου και να μπαινοβγαίνουν όποτε γουστάρουν; Κι έχεις και το ζώον τον Πολύδωρα απ' την άλλη να χασκογελάει και να τα θεωρεί όλα φυσιολογικά.
ΕΕ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΟΥ;
Α ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΝΑΝ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ Ο,ΤΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΜΗ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ..

12 comments:

Urfurslaag said...

Να ζήσεις μπουρλοτιέρισα!

Σοφία said...

Αυτή την ιστορία με πολύ μικρές αλλαγές την είχα ζήσει στα φοιτητικά συλλαλητήρια του 1991.
Όλα τα ίδια αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...

lo-li said...

urfurslaag->EΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ!

σοφία->Ακριβώς όπως το πες. Όλα τα ίδια αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..και στη συγκεκριμένη περίπτωση δυστυχώς πάντα θα είναι σαν την ημέρα της Μαρμότας!

8an said...

Η μέρα της μαρμότας indeed!
Όσον αφορά στο αν μας περνάνε για ηλίθιους, την απάντηση θα την βρεις αν κάτσεις κ δεις κάποιον αστυνομικό να μιλάει στις ειδήσεις (με το κορυφαίο «ο φοιτητής έπεσε στην ζαρντινιέρα»)

eternal cerenity said...

χμμμμ

candyblue said...

Όλες οι γνώσεις χωρούν στο λιγοστό χορταράκι που μασάει μια κατσίκα...
Αρκεί να μη είναι...κουτόχορτο.

Yellow Kid said...

@ lo-li
ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ME ΟΛΑ ΑΥΤΑ! ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ, indeed! (στους γνωστούς ΓΝΩΣΤΟΥΣ)

@ eternal cerenity
κάτι σε καίει εσένανε

lo-li said...

8an-> τα πραγματικα Παρατράγουδα δεν είναι στην Πάνια αλλά την ώρα που κάνουν δηλώσεις τα στρουμφ! Μα (κι αυτές τις ζαρτινιέρες πρέπει να τις προσέχουν λιγάκι όταν τις βγάζουν βόλτα, μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα..)

eternal caranity-> λίγο προβληματισμένο σε βλέπω ..

candyblue->Αυτοί που μασάνε το κουτόχορτο σίγουρα δεν είμαστε εμείς πάντως..

yellow kid-> Έλα να γεμίσουμε το κανόνι να τους ανατινάξουμε!

Yellow Kid said...

Βάζω το λάπτοπ. Βάζεις το μπλόγκ;

lo-li said...

yellow kid-> χαχα! Αμεε ετοιμάσου και πάμε στη γιάφκα να καταστρώσουμε τα σχέδια!

Yellow Kid said...

Βαρετό ουτοπικό παιχνιδάκι σε περιμένει,Ακολούθα τα βέλη να διαβάσεις οδηγίες!

Μαύρος Γάτος said...

Καθόλου μα καθόλου καλά...

Λέω να πάω για σκι. Ρε παιδιά, αφού το 85% ψηφίζει ΝΔ- ΠΑΣΟΚ -Καρατζαφύρερ, εμεείς τί χτυπιόμαστε;

Σ:-(((((