Tuesday, March 20, 2007

"ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ..."

Μπουρλοτιέριδες και μπουρλοτιέρισσες..
Ζητώ πραγματικά και ταπεινά συγνώμη αλλά έχω χάσει τα λόγια μου, φωνή δε βγαίνει. Νιώθω σαν εκείνη τη σοπράνο από το "Όνειρο του σκύλου" που της κλέψανε τη φωνή και τη βάλανε σ' ένα μπαλόνι. Μέρες τώρα, από την Παρασκευή δηλαδή που την είδα, προσπαθώ να πω κάτι, να εκφράσω με λέξεις τα συναισθήματα(ναι ναι κλισέ αλλα ταιριάζει εδώ) γι' αυτή την ταινία αλλά μάταια..Μου αρκεί αυτή η σιωπή που υπήρξε μες στην αίθουσα μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Που σχεδόν όλοι έμειναν στις θέσεις να τους χαζεύουν. Το συζητάγαμε και με την ομοιοπαθή Μικέλα αλλά...χίλιες σιωπές..χαζεύαμε τα δέντρα..

Γι' αυτό δανείζομαι τη λαλιά του Ηλία Φραγκούλη όπως ακριβώς τα είπε στο SOUL:

" Χωρίς αστεία το Fountain (Πηγή της ζωής) με ταρακούνησε εσωτερικά. Είναι μια ταινία για την αγάπη, το θάνατο και το πόσο αιώνια ,μπορούν να πορεύονται μαζί αυτά τα δύο. Κι αυτό το κείμενο(σ.σ. για τα παρασκήνια της γκαντεμιάς που έφαγε μέχρι να ολοκληρωθεί) ήταν μια διόλου έντιμη δικαολογία ,μπροστά σε μια ταινία που μπορεί να είναι τόσο μεγάλη, ώστε να μην της αξίζουν οι λέξεις. Κάποτε θα αναρρωτηθούμε ξανα..."

3 comments:

Zarathustra said...

Αχχχχ ρε φίλη...δεν ξέρω ρε γαμώτο κάτι παθαίνει το μέσα μου όποτε σκέφτομαι αυτή την ταινία...θέλω να την ξαναδώ και σύντομα...σπάνια με πιάνει αυτό!
Συναντάω στο δρόμο δέντρα έτσι πλουμιστά και πελώρια με φυλλωσιές να ξεχύνονται σαν και το Δένδρο της Ζωής...και ταράζομαι!Πράγματι κάτι έχει αλλάξει απο τότε..αυτή δεν είναι και η ουσία τελοσπάντων...??
Μα αυτή η σκηνή που βυθίζονται στην μπανιέρα, καθώς και όταν σφιχταγκαλιάζονται στο δωμάτιο του νοσοκομείου και φυσικά οι διάλογοι που συνοδεύουν αυτές τις σκηνές...μα θα μου μείνουν ανεξίτηλες???!!!
Τελείωσε το...έτσι σπαρακτικά!

lo-li said...

zarathustra->χμ...αυτό ακριβώς..καιρό είχα να δω ταινία που να δημιουργεί τόσο έντονα συναισθήματα...

dilated-> Πέτα Κώστα πετα γρήγορα και πήγαινε αμέσως να το δεις!

Anonymous said...

loipon auti i tainia exei apisteuti fotografia...Teleios diaforetiki tainia gia Aronofski an kai me exeplixe euxarista!Oxi oti to Reqviem kai to "Π" den itan tainiares,apla auti eixe na dosei polla parapano...Aisthitika kai mi..Anyway an mpeis sto www.myspace.com/gioevans tha vreis ena mikro mini slide show apo tin tainia....Na'sai kala...Giorgos..