Tuesday, January 30, 2007

DESIGNάτος περίπατος

Δεν ξέρω αν πήρες χαμπάρι τι γινόταν το τριήμερο 26,27,28 στην PSYROPOLH. Design walk σου λέει, κι όλοι οι γουόναμπι και μη γραφιστοντισάινερς ξεχύθηκαν στο χωριό του Ψυρρή -με τους χάρτες στο χέρι όλοι μέρα και με 10 αφίσες τουλάχιστον απάνω τους- για να επισκεφτούν 14 δημιουργικά γραφεία. Ωραία φάση σκεφτήκαμε και ακολουθήσαμε. Ξεποδαριαστήκαμε δηλαδή για να πω την αλήθεια από τις 2 μέχρι τις 7 το βράδυ. Αν άξιζε τον κόπο; Βέεεβαια! Είχε πολύ γέλιο να βλέπεις τόσο κόσμο να τρέχουν γύρω γύρω για τον ίδιο σκοπό, να συναντάς τις ίδιες φάτσες και μοιράζεσαι τις ίδιες αγωνίες τύπου" Ρε παιδιά ξέρετε που είναι αυτή η Περικλέους;" Αλλά τη χειρότερη φρίκη τη φάγαμε με την περιβόητη οδό Καλογριώνη για το γραφείο ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΤΖΑΡΗ. Ξαφνικά μαζευτήκαμε τρεις παρέες και προσπαθούσαμε να λύσουμε το μυστήριο! Κι όταν επιτέλους φτάσαμε-να ναι καλά η γιαγιάκα που μας φώτισε, κι η καημένη είχε σαστίσει" Μα τι είναι εκεί ρε παιδιά και μ' έχουν ρωτήσει τόσα άτομα σήμερα;!"- ξεσπάσαμε σε χειροκροτήματα και μπουκάραμε μέσα. Στην πλατεία της Πλάκας είναι για να ξέρεις αν τύχει ποτέ και βρεθείς στη θέση μας! Και με το που πάμε να μπούμε που να χωρέσουμε; Ένας χώρος 2Χ2 πο έμοιαζε περισσότερο με σπίτι. Στους άλλους δεν άρεσε και κατέβηκαν αμέσως παθαίνοντας αγραφοβία με τόσο κόσμο και περίμεναν εμένα ως συνήθως που την είχα καταβρεί. Με το που έμπαινες μέσα ένιωθες σαν στο σπίτι σου και η κουζινα ήταν μεγαλύτερη από τα γραφεία! Είχε κι ένα πίνακα,ξέρεις σαν αυτό που είχαμε στο σχολείο, οπυ έλεγε τι να μην ξεχάσουνε με κορυφαίο "ΝΑ ΤΑΙΣΩ ΤΟ ΜΩΡΟ"!. Α ήταν και η μασκότ του όλου event, ένας σκύλος που τον είχαμε δει και σ' εκείνο το γραφείο που δε θυμάμαι τ' όνομα, με το τεχνητό τζάκι στο video wall και όλους ξαπλωμένους στο πάτωμα σε μαξιλάρια με αποφθεύματα σχετικά με το design. Τέλος πάντων μη νομίζεις ότι μας άρεσαν όλα. Αυτά που ξεχωρίσαμε ήταν...
Αρχικά το "SEREAL" πάνω από το ντισκοκαφενείο της Ψύρρας.Γεμάτο σούπερ ήρωες, ένα περίεργο ενυδρείο που το σηκώνει ένα καρτούν και το καλύτερο: ένα μεγάααλο χαρτί (σαν αυτό της τουαλέτας αλλά σε μεγέθυνση) όπου έγραφαν και σχεδίαζαν ό,τι ήθελαν οι επισκέπτες. Ε εκεί αφού δεν μας διώξανε καλά να λέμε. Ο Αλέξανδρος ζωγράφιζε, εγώ ήθελα αλλά αγχώνομαι αμά είναι τόσο κόσμος γύρω κι έγραφα κι η Πόπη με τον Αυγουστή θαύμαζαν! Να σου δώσω μια ιδέα.."Η Πόπη αγαπάει τον Αλεχάντρο και θα παντρευτούν στο Λιβάδι! χιχι" "Πίου πίου θα σας σκοτώσω όλους! Πιου πίου!" Ένα καρτούν μ' ένα αυτόκίνητο κι ένα τεράστιο ΧΙΧΙ δια χειρός Αλεχάντρο πιο δίπλα. Ύστερα ο Αυγουστής φτιάχνει κάτι που δεν καταλαβαίνουμε καν τι είναι και σχολιάζουμε πιο δίπλα, SEREAL. Αυτό είναι μεγκαλίσιους...ότι του φανει του Λωλοστεφανή σου λέω! Άσε που πήραμε κατά λάθος-λέμε τώρα αλλά μην το πεις πουθενά- και την χειροποιήτη πινακίδα που έλεγε "GET YOUR BUTT UPSTAIRS!"

Φεύγουμε από κεί καααποια στιγμή και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να κάψουμε τα εναπομείναντα εγκεφαλικά κύτταρα στο "TYPICAL MUTATIONS" και το project IQUBE όπου μας υποδέχτηκαν όλους με μια κάμερα και επεξηγήσεις γι τη προσωρινή διαμονή μας εκεί. Πανέξυπνα κόλπα της όρασης και του μυαλού όπου έπρεπε πρώτα να λύσουμε καμιά δεκαριά μικρούς γρίφους με αριθμούς, σχήματα και λέξεις, να τα καταγράφουμε στο χαρτί κι ύστερα να φτάσουμε στη μεγάλη λύση. ΤΡΟΜΕΡΟ! Ε εντάξει έπεσε και λίγο βοήθεια του κοινού διότι και το IQ έχει και τα όρια του.

Ύστερα, συνεχίσαμε για τους -κάθε άλλο παρά- κακόμοιρους ντιζάινερς, ήτοι "POOR DESIGNERS". Από κει πήραμε και τις πιο ωραίες αφίσες και είδαμε τα πιο καλαίσθητα σχέδια στους τοίχους και τους υπολογιστές. Κι έναν όροφο πιο κάτω η γυνεικοπαρέα του "DESIGN SHOP" έφτιαξαν ιστορίες μικρού μήκους όπου οι φωτογραφίες και οι εικονογραφήσεις εξελίσσονταν παράλληλα με την πλοκή. Έπρεπε να δεις αυτή την ιστορία με τους καθρέφτες αλλά και του θυμωμένου Ρικάρντο γραμμένη πάνω στον τοίχο με κεφαλαία γράμματα.

Και τελευταία στάση το "WE DESIGN" με guest τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη! Το project ΚΑΘΗΒΡΑΔΥΝΑ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ είχε να κάνει με εργασία, φαγοπότι, τραγούδια, χορό, μουσική , πόρνες, , ναρκωτικά, σκουπίδια. Όλες τις διαφορετικές όψεις στου Ψυρρή δηλαδή. Και κάτι που οι υπόλοιποι παρέλειψαν ήταν μια μεγάλη κάρτα με όλα τα έργα που υπήρχαν εκεί.

Η κοιλιά όμως αρχίζει και γουργουρίζει και μας πήρε το βραδυ οπότε κατηφορίζουμε με τις τσάντες γεμάτες αφίσες,κάρτες, διαφημιστικά στους Διόσκουρους γιατί καλή η τροφή του μυαλού,πνεύματος όπως θες πες το αλλά νηστικό αρκούδι΄ούτε design ουτε walk! Άντε και του χρόνου..































































1 comment:

Anonymous said...

Delete shis text plz. Sorry